Historie

Historie

Een stukje geschiedenis van onze vereniging.

Hoe begon het?

In 1956 hadden de heren C de Jong, J. Plucker, J.R.C. Heusinkveld, H. Florijn, Mateman en G.W. Kraan plannen om een muziekvereniging op te richten. Om een vereniging op te richten is ook geld nodig en daarom werden er een aantal personen benaderd welke bereid waren een financiële bijdrage te leveren. Daarna werden er mensen bij elkaar gezocht waarvan men dacht dat die ook wel geschikt zouden zijn voor de vereniging.

De eerste vergadering was op 31 januari 1957 en op die dag werd het startsein gegeven om te beginnen met de Algemene Muziekvereniging Prinses Beatrix.

Ook werd toen de contributie vastgesteld; werkende leden fl 0.60 ct per week, studerende leden fl 0.25 ct per week. Donateurs fl 2.50 per jaar (minimum).

De eerste dirigent was dhr Spoor.

Na enkele weken kregen de leden de instrumenten die beschikbaar gesteld werden door de fam. Bennink. Zij hadden de instrumenten tijdens de oorlog ingegraven.

Het ledenbestand bestaat op dat moment uit:

F. Besselink, G. Boesveld, B. Coenders, B. Elburg, J. Elburg, H. Florijn, A. Heersink, H. Hofs, H. te Kamp, G. Kraan, F. Kraaienbrink, H. Maurick, J. Plucker, A.R. Ponzen en H. Vreman.

Het Jubileumboekje.

Om nog meer te weten te komen over de beginjaren van onze vereniging, blader eens rustig door het Jubileum boekje uit 2007. Er staan interessante verhalen in opgeschreven door leden van het eerst uur zelf.

Voor foto’s uit de oude doos, kijk ook eens in ons fotoalbum onder tabje “Media”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *