Jos Kok

Jos Kok.

Zoals velen ben ik op jonge leeftijd begonnen met blokfluitlessen op de basisschool. Na twee jaar blokfluit meldde ik mij aan bij de plaatselijke fanfare en kreeg daar mijn eerste saxofoonlessen van de dirigent van die vereniging.

Na mijn middelbare schoolopleiding begon ik de studie aan het conservatorium te Arnhem. De eerste twee jaar met het hoofdvak saxofoon, en later met het hoofdvak klarinet. In 1980 sloot ik mijn studie af als docerend musicus klarinet. Vele jaren later heb ik mijn studie saxofoon weer opgepakt en in 1991 slaagde ik voor het vak docerend musicus saxofoon.

Mijn eerste werkervaring had ik reeds tijdens mijn studie, als docent klarinet/saxofoon aan de muziekschool te Epe. In 1980 kreeg ik mijn werkzaamheden dichter bij huis, namelijk aan de muziekschool Bergh en muziekschool regio Gendringen. Aan deze twee muziekscholen ben ik nog tot op heden verbonden. De naam is nu Muziekschool Oost-Gelderland. Daarnaast ben ik nog dirigent van het opleidingsorkest Beek/Kilder en heb ik regelmatig de muzikale leiding van een dweilorkest.

Een musicus heeft als hobby muziek. Ik speel zelf nog in de Big Band, Melody & Rythm en speel regelmatig als invaller mee in harmonie├źn en fanfares in deze regio. Het leuke aan ons vak is om datgene wat je zelf geleerd hebt over te brengen aan je leerlingen en ze te motiveren naar steeds betere prestaties.