Orkest

Het Fanfareorkest.

Het fanfareorkest repeteert iedere maandagavond van 19.45 uur tot 22.00 in het Kulturhus Dinxperlo.  Het orkest staat onder de leiding van dirigent Jos Kok.

Voor de muzikanten welke nog niet in het orkest zitten is er ‘s maandags van 18.30 uur tot 19.30 uur het B-orkest. Het doel van het B-orkest is om nieuwe muzikanten samen muziek te laten maken en zich te ontwikkelen om op een later moment in het fanfareorkest te kunnen instromen.

De startersgroep staat onder begeleiding van Gerard Huls.

Het orkest heeft als doelstelling om, op een leuke manier goede muziek te maken, dat we tijdens een van onze concerten aan het publiek willen laten horen.

Repertoire:

Vanuit de oorsprong van het fanfarekorps heeft de fanfare in het algemeen zich in de laatste 40 jaar ontwikkeld tot een orkesttype met vele mogelijkheden waarvoor inmiddels veel originele muziek geschreven wordt. Tijdens het vierjaarlijkse Wereld Muziek Concours in Kerkrade worden de nieuwste ontwikkelingen op compositiegebied ten gehore gebracht. Onze fanfare probeert een goed evenwicht te vinden tussen het spelen van zowel klassieke muziek als ook de arrangementen uit de popmuziek en andere muziek stijlen.

Optredens door het jaar heen:

– Voorjaarsconcert
– Zomerconcert
– Najaarsconcert
– Optocht koningsdag
– Muzikale medewerking dodenherdenking
– Schuttersfeest Dinxperlo
– Diverse muzikale optredens op aanvraag

Instrumentale bezetting van de fanfare:

– Bugels
-Trompetten / Cornetten
– Hoorns
-Trombones
-Baritons eufonia
-(Bas) tuba’s (Eb, Bb)
-Sopraansaxofoon
-Altsaxofoon
-Tenorsaxofoon
-Baritonsaxofoon
-Slagwerk (percussie)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *