Slagwerkgroep

De Slagwerkgroep aan het werk.

De Slagwerkgroep

Vroeger en nu.

Waar een Tamboerkorps voorheen op traditionele wijze de verschillende nummers van een harmonie of fanfare aan elkaar trommelde, hebben veel groepen van toen zich ontwikkeld tot een zelfstandige slagwerk- of Multi Percussion groep, vaak met gestemde instrumenten zoals marimba, mallets, xylofoons en dergelijke.
Ook Beatrix Dinxperlo heeft de bakens verzet: het traditionele tamboerkorps is nu een veelzijdige slagwerkgroep met als doel het op niveau kunnen uitvoeren van slagwerkmuziek in concertvorm. Natuurlijk blijven ze ook bij de bekende straat optredens het vaste baken voor de fanfare, waarbij veel nummers in een modern jasje zijn gegoten.
De slagwerkgroep staat sinds 2012 onder leiding van Hans Elbers.

 

Slagwerkconcert.

In concertvorm moet u denken aan een groep van allemaal solisten op diverse slaginstrumenten zoals: snaredrum, tenordrum, bassdrums, gestemde pauken, bongo’s, bekkens, templeblocs, claves, beatrings, quiro, vibraslab, conga’s, shakers, castagnetten….kortom: wij maken muziek op elk daarvoor geschikt slaginstrument!

 

Hoe?

De repetities vinden plaats in het Kulturhus te Dinxperlo op dinsdag van 19.30 tot 21.30 uur.
Geprikkeld door onze moderne slagwerkmuziek is de toestroom van jonge muzikanten flink toegenomen. Reden voor de vereniging hier extra tijd en aandacht aan te geven. Voor wie nóg meer ambities heeft staan natuurlijk ook de deuren naar de muziekschool voor hen open waar ze hun talenten nog verder kunnen ontplooien.

Roots.
Natuurlijk blijft de slagwerkgroep ook tijdens traditionele festiviteiten zoals jubilea, Koningsdag en Oranjefeesten een onmisbare aanvulling van het muziekkorps. Met een stevig stukje marsmuziek waar je niet stil bij kunt blijven staan, wil de slagwerkgroep ook daar steeds weer z’n visitekaartje laten zien- én horen!

Slagwerkgroep Prinses Beatrix Dinxperlo… daar hoor je meer van!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *